Ліцензія МОН України, наказ № 116-л від 02.06.2017 р.

FEEL SOUTH AFRICA

Дата: 24.11.2019 | Рубрика: Новини

У рамках масштабного фестивалю культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL Університет культури спільно з Посольством Південно-Африканської республіки в Україні та міжнародним проєктом OUTLOOK реалізував спецпроєкт FEEL SOUTH AFRICA (Відчуй Південну Африку).

Варто зазначити, що мета спецпроєкту – сприяння розвитку міжкультурного діалогу та двостороннього успішного співробітництва між державами.

На відкриття заходу завітав Надзвичайний та Повноважний Посол ПАР в Україні Андре Йоханнес Гроеневальд. Шановного гостя зустрічали за національною традицією – хлібом-сіллю на вишитому українському рушнику.

«Проєкт FEEL SOUTH AFRICA – це великий крок до зближення наших націй. Сподіваюсь, що згодом ми ще й налагодимо активний туризм між Україною та Африкою, бо нам є чим вразити один одного. Туризм – це запорука культурної дипломатії!» – сказав Надзвичайний та Повноважний Посол ПАР в Україні. До того ж, дипломат зауважив, що приємно вражений матеріально-технічною базою вишу і новітніми методами професійної підготовки студентів.

Програма культурно-дипломатичної події була насичена та цікава. Спочатку Факультет івент-менеджменту, фешн і шоу-бізнесу презентував неординарний показ традиційного африканського вбрання, яке виготовили імениті дизайнери з ПАР – Siyabonga Sikhakhane та Serge.

Наступним пунктом заходу був майстер-клас від шеф-кухарів із Південно-Африканської Республіки: Andile Somdaka, котрий був особистим кухарем президентів Нельсона Мандели й Табо Мбекі, та відомого шеф-кухаря Mahlomola Thamae.

Вони приїхали до України, аби продемонструвати свої кулінарні здібності, навчити майбутніх фахівців готувати національні страви Африки та поділитися своїм багатим професійним досвідом. Усе це було можливим завдяки вдалій організації Факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу.

Andile Somdaka розкривав авторський рецепт приготування стейка, особливість якого в маринаді: африканські спеції, свіжий кмин і розмарин, часник, оливкова олія та лимонний сік.

Важливо: при смаженні м’яса не треба лити олії на пательню, адже її вже використано в маринаді – цього достатньо.

Всесвітньо відомий кухар також розказав, що при подачі нарізаний стейк потрібно викладати естетично, зберігаючи цільну форму шматка м’яса. А прикрашати готову страву, за правилами, варто тільки свіжою зеленню.

Mahlomola Thamae проводив майстер-клас з приготування риби хека. Він зробив акцент на подачі та гарнірі, презентувавши салат із селери, який декорував смаженими креветками.

Від африканських шеф-кухарів майбутні фахівці готельно-ресторанної справи дізналися 5 секретів створення ідеальної страви:

  1. Білок
  2. Крохмаль
  3. Овочі
  4. Колір
  5. Гарнір.

На завершення Михайло Поплавський подякував усім за успішну реалізацію важливого культурно-дипломатичного проєкту та подарував шановним гостям авторську книгу-збірник українських рецептів англійською мовою та неординарні букети зі смачних компонентів.

Контакти