Ліцензія МОН України, наказ № 116-л від 02.06.2017 р.

ФГРіТБ: Презентаційний практикум з гостинності

Дата: 03.12.2018 | Рубрика: Новини

Культурі української гостинності був присвячений презентаційний практикум Кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу ФГРіТБ, участь в якому взяли першокурсники груп ГРС-18, ГРТС-38 та ГРТС-48.

Модераторами заходу були: завідувач Кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу, професор Валентина Русавська, викладач кафедри Лілія Гончар та асистент кафедри Тетяна Стариченко.

Театралізоване дійство – саме такий формат обрали для проведення практикуму, під час якого студенти мали змогу представити власний погляд на гостинність в різних її проявах: як в часовому просторі, так і у відображенні різноманіття її форм та видів і продемонструвати на розгляд аудиторії інсценівки з визначених тем.

Аудиторія з числа студентів та запрошених гостей із захватом спостерігала за театральними постановками, які відбувалися на сцені факультету: подорож в добу античності і знайомство із характерними представниками тогочасних закладів гостинності, ритуал прийому гостя в українській культурі, аристократичний бал при дворі імператора, родинне святкування Різдва, феєрична ярмаркова гостинність.

Практикум став результативним завершенням серії інтерактивних занять, головною метою яких є закріплення студентами знань щодо поняття культури гостинності, що виступає однією із найважливіших складових духовної культури українського народу, визначення її характерних ознак; підвищення рівня освіченості в культурі комунікаційних процесів прийому гостя та впровадження цих знань в подальшу професійну діяльність.

До речі, такий інноваційний підхід до проведення практикуму передбачає не лише засвоєння матеріалу, але і можливість комунікативної взаємодії в межах колективу.

Невимушена атмосфера, що панувала в аудиторії, та численні позитивні відгуки гостей про захід дозволяють стверджувати: інтерактивні методи є невід’ємним елементом підготовки фахівців індустрії гостинності.

Отже презентаційний практикум дозволив молоді наочно «доторкнутись» до процесів становлення гостинності та розвитку закладів розміщення і харчування в часовому просторі, змоделювати комунікаційні процеси в межах спільноти й адаптували їх для впровадження в сучасному інформаційному світі.

Контакти