Телефони для абітурієнтів: (095) 663-76-20, (068) 285-44-00

Спортивний клуб

Заняття спортом є невід’ємною частиною життя студентів Київського національного університету культури і мистецтв.

Студенти-спортсмени університету успішно виступають на спартакіадах вишів і посідають призові загальнокомандні місця. До речі, викладачі також беруть активну участь у спартакіадах. Особливу популярність мають щорічні змагання за Кубок ректора.

 

Положення про організацію Спортивного клубу та факультативних занять з фізичного виховання зі студентами КНУКіМ

План роботи Спортивного клубу “КНУКіМ” на 2023-2024 навчальний рік

Календарний план спортивних заходів на 2022-2023 н.р.

Заява (зразок) для прийому до Спортивного клубу КНУКіМ

Розклад та посилання надано нижче.

РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ секцій Спортивного клубу «КНУКіМ» 2023/2024 н. р.

Якщо ти студент КНУКіМ і маєш бажання тримати своє тіло у формі – в СПОРТИВНОМУ КЛУБІ університету ти завжди можеш підібрати для себе вид спорту.

У КНУКіМ працюють такі спортивні секції: міні-футбол, баскетбол, плавання, волейбол, футбол, теніс, фітнес, аеробіка (черлідинг), тай-бо, бойові мистецтва (єдиноборства), атлетична гімнастика, настільний теніс.

Кваліфіковані тренери-викладачі чекають на тебе!

 

Міні-футбол – командна спортивна гра з м’ячем на спеціальному майданчику за участі двох команд по 5 гравців у кожній. На відміну від футболу у футзалі користуються м’ячем, який має характерні розмір та властивості. Під час гри розвиваються: імпровізація, креативність і техніка, навички контролю м’яча, його передачі, власного переміщення та переміщення партнерів в обмеженому просторі.

Тренування в секції з «Міні-футболу» проводить старший викладач, майстер спорту України Рожков Володимир Юрійович.

 

Баскетбол – спортивна командна гра з м’ячем, суть якої полягає у закиданні ігрового м’яча руками в кільце із сіткою (кошик), прикріпленого до щита на висоті 3 метри 5 сантиметрів. У процесі тренувань секції баскетболу КНУКіМ формується збірна команда КНУКіМ з баскетболу, яка бере участь у змаганнях серед студентів ВНЗ на першість району та міста Києва.

Заняття в секції з «Баскетболу» проводить кандидат наук з фізичного виховання, доцент Ярмоленко Максим Анатолійович.

 

Плавання – ефективний засіб для зміцнення дихальних м’язів, тренування кровоносної, серцево-судинної систем. Регулярні заняття в басейні дисциплінують, підвищують вольові якості й стійкість до впливу різних температур, а отже роблять організм менш чутливим до захворювань. Екіпіровка для занять в секції: капці, шапочка, рушник, мило, купальник (для дівчат), плавки (для хлопців). Заняття з плавання проводить доцент, заслужений працівник культури України, майстер спорту України Ковальчук Наталія Василівна.

 

Волейбол – ігровий вид спорту, який полягає в перекиданні м’яча через сітку на поле суперника, таким чином, щоб він торкнувся частини покриття майданчика суперника чи вийшов в аут від спортсменів-учасників команди-суперника. Заняття волейболом допомагають виховувати волю, розвивати інтелект гравця, взаємодію в команді, швидкість мислення, реакцію та орієнтування. Тренування в секції з «Волейболу» проводить старший викладач Довгопол Едуард Петрович.

 

Теніс – елітний вид спорту. Він дозволяє підтримувати відмінний фізичний стан протягом усього життя. Розвиває швидкість, координацію рухів та реакцію, інтелект, тренує всі групи м’язів, найменш травматичний з видів спорту. Гра дозволить зав’язати дружні зв’язки на відпочинку.

 

Настільний теніс – гра, яка тренує не лише тіло, але й мозок. Під час гри гравець багато рухається, використовуючи все тіло, тренує зір, покращує координацію рук і ніг, задіює всі ділянки мозку. Гравець не тільки рухається, а й планує стратегію й тактику гри, відстежує м’ячі та прогнозує удари.

Заняття в секціях «Теніс», «Настільний теніс» проводить дійсний тренер Федерації тенісу України, доцент, кандидат у майстри спорту України з тенісу, кандидат педагогічних наук Супруненко Максим Валерійович.

 

Фітнес – користь здоров’ю і задоволення для душі. Заняття фітнесом допомагають завжди бути у гарній фізичній формі, розвивати пластику, силу й гнучкість тіла. Основними видами занять з фітнесу є: тренування з обтяженнями, аеробне тренування, стретчинг. Велику роль також відіграє правильне харчування.

Заняття в секції «Фітнес» проводить тренер, старший викладач Спортклубу КНУКіМ Коломойцева Ольга Михайлівна.

 

Аеробіка – комплекс фізичних вправ (ходьба, біг, стрибки), які виконують під музику. При регулярних заняттях покращуються фізична форма, загальний стан організму, розвивається витривалість. Головною перевагою занять аеробікою є їхня доступність людям, які мають різний рівень фізичної підготовки.

 

Черлідинг – яскравий та динамічний вид спорту, який поєднує в собі елементи шоу, видовища, хореографії, гімнастики та акробатики. Спортсмени емоційно підтримують учасників інших спортивних змагань, переважно з ігрових видів спорту й згуртовують уболівальників.

Заняття в секціях «Аеробіка» та «Черлідинг» проводить тренер, старший викладач Спортклубу КНУКіМ, заслужений тренер України Плєшакова Олена Володимирівна.

 

Бойові мистецтва (єдиноборства) – засіб різнобічного фізичного розвитку людини та ефективна зброя для самозахисту. Зміст навчально-тренувальних занять охоплює техніку кікбоксингу (бойова стійка, пересування, прорахунок дистанції, удари, захист, контрудари, серії ударів і захисту від них), тактику бою (наступальні й оборонні дії, техніки бою на різних дистанціях, тактичну організацію бою) та вправи, спрямовані на освоєння цієї техніки й тактики (загальнорозвиваючі, спортивно-допоміжні, спеціальні, у тому числі імітаційні з боксерськими снарядами, бойові вправи з партнером).

 

Тай-бо – спортивна програма, у якій рухи класичної аеробіки поєднуються з елементами бойових мистецтв. Метою тай-бо є не досконале оволодіння технікою рухів, а отримання оптимального фізичного навантаження.

 

Атлетична гімнастика спрямована на поліпшення тонусу організму, розвиток та удосконалення фізичних якостей, оволодіння руховими, спортивно-технічними та професіональними спортивними навичками. Також регулярні заняття атлетичною гімнастикою дають змогу нарощувати м’язи, коригувати фігуру, брати участь у різних змаганнях із фітнесу, боді-фітнесу, пауерліфтингу та жиму лежачи.

Практичні заняття для студентів університету в секціях «Тай-бо», «Бойові мистецтва», «Атлетична гімнастика» проводить старший викладач Спортклубу КНУКіМ, заслужений майстер спорту України, триразова чемпіонка світу та Європи з кікбоксингу Шапар Катерина Олександрівна.

 

Футбол – найпопулярніший вид спорту у світі, який не потребує жодного представлення. Хороший та успішний футболіст на сьогодні – це не тільки людина, яка добре рухається з м’ячем, а й інтелектуал, атлет, спринтер. Збірна КНУКіМ із футболу входить до п’ятірки кращих студентських команд столиці та є фіналістом Студентської ліги «Динамо» Київ. Цього сезону наша команда бореться за найвищі місця в Чемпіонаті столиці серед студентських команд та у Студентській лізі «Динамо». Тренування в секції з футболу проводить асистент Гординський Юрій Сергійович.

Керівник футбольної команди – Колеко Михайло Миколайович.

 

Слідкувати за спортивним життям вишу, анонсами та звітами змагань, розкладом секцій, грою збірних КНУКіМ можна на інформаційних стендах університету і в спільноті Спортивно-оздоровчого комітету Студентського парламенту у Інстаграм https://instagram.com/sport.komitet_knukim.

Обирай улюблений вид спорту, займайся та прогресуй!

Усі гуртки є безкоштовними для студентів Київського національного університету культури і мистецтв.

 

НОВИНИ СПОРТУ

Печерський стрілець – 2023

У вирі спортивного життя!

Студенти КНУКіМ обирають здоровий спосіб життя!

Тенісний турнір до Міжнародного дня студента

Європейський тиждень спорту 2022 у КНУКіМ

Університет культури на хвилі спорту!

КНУКіМ: Першість з настільного тенісу

Цікаве відео

Відкриття спортивного сезону в Університеті культури

Турнір з кульової стрільби

День спорту в Університеті культури 2019

День спорту в Університеті культури 2018

Перемога футболістів Університету культури

Тенісний турнір «Під золотими куполами Печерська»

Чемпіонат з настільного тенісу

Контакти
Ліцензія МОН України, наказ № 53-л від 26 квітня 2021 року