Телефони для абітурієнтів: (095) 663-76-20, (068) 285-44-00

STUDENTSKYI GASTRO-ДВІЖ

Дата: 18.11.2022 | Рубрика: Новини

На факультеті готельно-ресторанного і туристичного бізнесу до Дня студента пройшов Студентський гастро-двіж. У рамках заходу відбувся гастрономічний майстер-клас від шеф-кухаря мережі еко-ресторанів «Батьківська хата» Андрія Валенчука, дегустація, інтерактивна вікторина з призами та фінал благодійного марафону, кошти з якого повністю були перераховані Збройним Силам України.

Заступник декана ФГРіТБ та викладач Ксенія Приходько представила іменитого шефа, ознайомила із програмою святкового заходу та привітала молодь із Днем студента.

Паралельно всі охочі й ті, хто не були присутніми на заході, мали змогу дивитись онлайн-трансляцію.

Декан факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Ігор Комарніцький поздоровив студентів з їхнім святом: «Отримуйте задоволення від навчання, адже студентські роки, дійсно, найкращі. Я впевнений, що ми подолаємо цю війну. І сподіваюсь, що вже навесні ви всі зможете повноцінно навчатись офлайн, бо ми дуже сумуємо за нашими улюбленими студентами. Успіхів вам, мирного неба та реалізації всіх поставлених цілей».

Гастрономічний майстер-клас від шефа був присвячений таврійській кухні. Тож Андрій Валенчук приготував смачну чабанівську шурпу по-херсонськи в авторській інтерпретації. Вибір страви став досить символічним, після довгоочікуваного визволення нашими воїнами окупованого Херсона.

Тетяна Бровенко, доцент кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу, була модератором гастрономічного майстер-класу й упродовж того, поки шеф-кухар чаклував над стравою, розповідала молоді про кулінарні хіти півдня України. За її словами, таврійська кухня – це мікс надзвичайних смаків.

А. Валенчук повідав студентам, що шурпа готується переважно з овочів, яких на півдні країни завжди росте багато, та баранини. Проте баранину можна замінити на будь-яке інше м’ясо. Аби трішки скоротити процес приготування страви, шеф попередньо зробив заготовки. Ну і звичайно ж шурпу готували з додаванням найвідомішого херсонського овоча – помідора.

Протягом майстер-класу пан Андрій також поділився цінними кулінарними лайфхаками з молоддю. Він зазначив, що прянощі необхідно додавати аж у кінці приготування страви, аби вони створювали потрібний букет смаків, не розварювались та не надавали неприємного присмаку. Перед тим зелень краще зав’язувати кухонною ниткою, аби вона трималась купи, і потім можна було б легко її дістати. А часник не варто доводити до кипіння, оскільки його аромат зникне і може відчуватись гіркота. Ну і якщо м’ясо спочатку підсмажити, то при варінні воно не буде спадати з кістки.

Перед дегустацією авторської шурпи студенти взяли участь в інтерактивній вікторині і, відповідаючи на кулінарні запитання, позмагались за смачний приз.

Окрім того, на студентську молодь чекав сюрприз від декана факультету – частування узваром і смачними варениками з м’ясом, картоплею та вишнями.

Долучився до гастрономічного майстер-класу і відомий ресторатор, власник мережі ресторанів «Батьківська хата» Михайло Поплавський. Він привітав молодь із Днем студента і розповів про секрет популярного напою узвару без цукру, а також пообіцяв провести майстер-клас із приготування кількох традиційних українських страв.

Тож студентський гастро-двіж вийшов дуже смачним, насиченим і цікавим.

Контакти
Ліцензія МОН України, наказ № 53-л від 26 квітня 2021 року