Телефони для абітурієнтів: (095) 663-76-20, (068) 285-44-00

Тренди сучасної кавової культури

Дата: 23.04.2019 | Рубрика: Новини

На Факультеті готельно-ресторанного і туристичного бізнесу, в рамках курсу «BusinessUp – платформа успішного бізнесу на ФГРіТБ», відбувся інтерактивний майстер-клас Івана Пеньори, бренд шефа-баристи, обсмажувальника кави кав’ярні «Оne love coffee», який розкрив студентам тренди сучасної кавової культури.

Студентській молоді гість розповів про те, як зароджувався його інтерес до кави та кавової культури, захоплююче навчання в університеті кави в Трієсті і свій шлях від звичайного баристи до бренд шефа-баристи.

 «Усі думають, що шеф-бариста – це позиція для людини, яка тільки керує, а не працює сама. Але насправді це важка праця. Ти весь час на роботі: потрібно замовляти, усе прораховувати, наймати людей, контролювати роботу і проводити операційну та технологічну діяльність».

Іван підкреслив, що шеф-бариста – це фахівець, який спеціалізується на приготуванні кави. Людина, котра завжди знає більше про процеси, ніж звичайний бариста.

Під час майстер-класу студентська молодь дізналась, що «Оne love coffee» – це кав’ярні, в яких використовують каву світлого та свіжого обсмаження класу Specialty і вище, для приготування якісної і смачної кави, де смак і насолода в пріоритеті, а не комерція.

«Specialty кава – це високоякісне зерно сорту арабіки, яке відібране за стандартами, створеними міжнародною організацією Specialty Coffee Association (SCA). Також це особлива філософія роботи із зерном на всіх етапах приготування, що переслідує одну ціль – максимально розкрити потенціал смаку кави в чашці. У всьому світі Specialty зерно займає не більше 10% від всього вражаю арабіки. Це зерно одне з найдорожчих та найякісніших, яке існує на світовому ринку кави», – акцентував Іван.

Також майстер поділився секретом, як відрізнити високоякісний продукт від комерційного.

Наприкінці майстер-класу студенти та викладачі мали змогу продегустувати каву, приготовану бренд шефом-баристою.

Іван Пеньора відповів на всі запитання майбутніх фахівців сфери гостинності та наголосив, що справу якою займаєшся потрібно знати і любити! Тільки тоді професійна діяльність приноситиме задоволення!

Контакти
Ліцензія МОН України, наказ № 53-л від 26 квітня 2021 року