Відкоркуй український характер!
У рамках професійно-практичної підготовки студенти факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу взяли участь в онлайн-лекторії співвласника родинної виноробні «Колоніст» Івана Плачкова.
Онлайн-зустріч зібрала широку аудиторію майбутніх готельєрів і рестораторів, яким Іван Васильович розповів про секрети вирощування та збору винограду на власних виноградниках, ознайомив із процесом виготовлення та дегустацією справжньої перлини української Бессарабії – вин «Колоніст».
Як довідалась молодь, вино Плачкових є візитною карткою дипломатичного корпусу України, радує українську діаспору і навіть нащадків німців-колоністів з Бессарабії в далекій Канаді.
«Колоніст» – це гордість нашої родини, результат відданості та вираження любові до рідної землі та її щедрості. Заснована була сімейна виноробня ще у 2005 році з метою виготовлення місцевих вин преміум-класу», – наголосив Іван Плачков.
Розташована виноробня на півдні Одеської області (Придунайській Бессарабії), де виноградарство є традицією ще з прадавніх часів, коли греки та фракійці вперше відкрили для себе ці родючі землі. Вина «Колоніст» виготовлені з винограду, вирощеного на південно-західних схилах найбільшого прісноводного озера в Україні – Ялпуг. Завдяки такій вигідній локації виноградники отримують подвійне сонячне проміння, що відбивається від поверхні озера, а також добре продуваються вітрами.
«Висока якість та вишуканість вин залежать від поєднання унікального терруару та новітнього обладнання з Франції, Німеччини та Італії разом з традиційними барріками зі 100-річного французького дуба», – підкреслив відомий винороб.
Також у процесі спілкування зі студентами Іван Плачков розкрив п’ять головних складових філософії сімейної виноробні:
- Виноробня «Колоніст» – це справа рук людей, а не спадок королів чи панів.
- Ми виготовляємо чесне і натуральне вино.
- Ми робимо вино для всіх, як для себе.
- Наше вино має бути бажаним.
- Ми хочемо, щоб наше вино стало частиною долі його шанувальників.
Не обійшлась зустріч без конструктивних настанов спікера, якому молодь, у свою чергу, поставила чимало запитань щодо розвитку і перспектив виноробства в Україні та за кордоном. Іван Плачков із приємністю відзначив щире захоплення студентів професією і побажав не звертати з обраного шляху, а продовжувати розвиватись та набувати нових знань, результатом яких стане успіх.