Виїзний практикум з особливостей сервісу в концептуальному ресторані
Студенти 1-го курсу факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу взяли участь у фаховому виїзному практикумі з культури та особливостей сервісу у грузинському кафе-сироварні «Мацоні».
Організували цікаву візитацію для молоді завідувач кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу, професор Валентина Русавська та асистент кафедри Андрій Беляк, акцентуючи на принципах ґрунтовної професійно-практичної підготовки.
Зустріла та ознайомила студентів із концепцією сімейного ресторанного закладу, основним контингентом споживачів, додатковими послугами директор кафе-сироварні «Мацоні», випускниця кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Ольга Андріанова.
За словами директорки, в «Мацоні» кожного дня виготовляють справжній грузинський сир (сулугуні та імеретинський сир) зі свіжого фермерського молока. Це тисячі хачапурі у дров‘яній печі і сотні тисяч хінкалі, тонни шашлику та ріки грузинського вина. Інтер’єр оформлений за кращими традиціями класичного грузинського стилю. Декоровані дерев’яні столи, витончене сервірування, зручні м’які диванчики та крісла, велика кількість світла – все це створює неймовірно затишну атмосферу.
Адміністраторки кафе-сироварні Оксана та Катерина гостинно презентували молоді меню з неймовірними на вигляд та чудовими на смак стравами з неперевершеним ароматом. Особливою принадою «Мацоні» є відкрита кухня, на якій розташовані тандир, мангал і дров’яна піч.
Уся їжа готується під пильним контролем професійного шеф-кухаря і з любов’ю подається на стіл уважними та доброзичливими офіціантами, у чому студенти змогли переконатися, розглянувши реальний сервісно-виробничий процес приготування та подачі страв – головні питання, на які звертали увагу упродовж практикуму.
Підсумовуючи виїзне заняття, завідувачка кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу, професорка Валентина Русавська та асистент кафедри Андрій Беляк зауважили, що майбутні фахівці сфери гостинності ознайомились безпосередньо з основами сервісу концептуального ресторану грузинської кухні, оцінили національні страви, майстерно адаптовані до смаків українців-любителів кавказького колориту, а також проаналізували концепцію і культуру обслуговування відвіданого закладу за основними показниками.